Dragim (starim) mamam, sestram, hčerkam, ženam, partnerkam, prijateljicam, skrbnicam, sodelavkam, sopotnicam in vsem dekletom čestitamo ob vašem prazniku. Naj ne bo zgolj 8. marec tisti dan, ko se vaši možje, bratje, sinovi, partnerji, prijatelji, skrbniki, sodelavci, sopotniki in fantje spomnijo na vas!

Svetovni dan žena (8. marec) praznujemo v spomin na vse tiste pionirke, ki so se strumno podale na trnovo pot borbe za pravic žena, enakopravnosti, sodelovanja in emancipacije, v želji, da bodo nekoč ženske skupaj z moškimi enakovredno in enakopravno sooblikovale ta svet. Pogosto so za svoje ideale in nenazadnje tudi pravice žrtvovale skoraj vse, včasih tudi lastna življenja. V večjem delu sveta so dosegle to, kar jim pripada – spolna enakost.

Zavedajmo se tudi tega, da so v mnogih delih sveta ženske še vedno zatirane in žrtve moškega ega. Te žene so danes prave borke za pravice žensk in vsaka od njih si zasluži mnogo več kot zgolj šopek nageljnov. Pravice žensk namreč niso nekaj samoumevnega, ampak so le stežka pridobljene skozi zgodovino.