Vsako leto Pomurska sekcija DOPPS-a na Gregorjevo (12. 03.), ko “naj bi se ptički ženili“, organizira promocijske stojnice, na katerih strokovnjaki iz področja ornitologije obveščajo in osveščajo mimoidoče obiskovalce o pticah, ki jih lahko opazujemo v naseljih. Poleg stojnic, člani organizirajo tudi vodene oglede, večinoma po parkih večjih naselij, obiskovalcem pa ponujajo različne društvene revije (Svet ptic) ter različen promocijski in izobraževalni material iz področja ornitologije (ptičjeslovja).

Tudi letos smo se jim člani Zavoda logarica pridružili na stojnicah, ki so bile v Benediktu, Rakičanu in Beltincih. V Beltincih so stojnico soorganizirali člani TD Beltinci, ki aktivnosti že vrsto let popestrijo s sladicami, toplim čajem ter veselo družbo.

Zgodnje jutro je bilo precej mrzlo, a se je sčasoma otoplilo in sončno vreme nas je zvabilo v beltinski park. Tu smo ob strokovnem vodstvu prekaljenega “ptičarja” Željka Šalamuna opazovali spomladanske ptice, večinoma stalnice, saj je sezona za opazovanje selivk še vseeno prezgodnja. Nabor opazovanih vrst je bil majhen, saj smo bili nekoliko pozni, zabeležili pa smo sledeče vrste: postovka – kanja – turška grlica – grivar – veliki detel – šoja – siva vrana – kavka – brglez – ščinkavec – zelenec – velika sinica – plavček – lišček – poljski vrabec – kos.

Čeprav se beltinski park vsako leto bolj redči, upamo, da se bo ptičje petje v njem razlegalo še na dolga leta.